برندسازی چیست؟

برای شروع هر کسب و کاری لازم است مواردی به آن توجه شود که یکی از مهم ترین عوامل برندسازی است که راه و روش و استراتژی مربوط به خود را داراست. برندسازی درست سبب افزایش اعتبار شما نزد مشتری می شود. برند به نوعی شخصیت فعلی شما می باشد. روز به روز بر اهمیت برندسازی افزوده می شود و با توجه به رقابت روزافزون در بازار یکی از مزیت های رقابتی برای هر کسب و کاری برندسازی است. در این مقاله قصد داریم درباره تاثیرات برندسازی روی کسب کار، قوانین و استراتژی های برندسازی و … بپردازیم.

برندینگ چیست؟

 

برندینگ

نام دیگر برندینگ، برندسازی است. برندسازی پروسه ای است که باعث می شود کاربران، مشتریان و … شما را با همان ویژگی مورد نظر خود بشناسند و برندینگ است که سبب افزایش شهرت، محبوبیت و اعتبار می شود. شاید برای شما جالب باشد بدانید روش های گوناگونی جهت برندسازی وجود دارد اما در مجموع هدف آن آگاه کردن عموم مردم نسبت به برند است.

 

استراتژی برندسازی چیست ؟

توسط استراتژی است که می توان اهداف بلند مدت را دنبال کرد و با رفع نواقص و بهبود بخشیدن یک برند را ایجاد کرد. شاید برای شما سوال پیش بیاید یک استراتژی چه ویژگی هایی داشته باشد؟ مهم ترین نکته در انتخاب استراتژی مشخص و قابل اجرا بودن آن است که ارتباط مستقیم با نیاز های مشتریان و محیطی که در آن رقابت می کنند، دارد.

 

برند

نکته ی قابل توجه این است که بسیاری از افراد برند را محصول، وبسایت، لوگو و … می دانند در صورتی که برند فراتر از موارد ذکر شده است. مفهوم برند به گونه ای است که تعریف مشخصی از آن نمی شود ارائه داد و برای اغلب افراد غیر ملموس می باشد. بازریابان فعال در این حوزه برندسازی را بیشتر یک هنر می دانند تا کار علمی. در ادامه به معرفی ۷ فاکتور مهم برای استراتژی برندسازی می پردازیم.

۷ عنصر برای یک استراتژی جامع برندسازی:

 

برندسازی

• هدف

برند های گوناگونی در بازار وجود دارد که تنها تعداد معدودی از آن ها موفق بوده اند در بازاری که اعتماد مشتریان پایین است. یکی از دلایل موفق بودن برخی برند ها، یافتن چرایی آن هاست. مهم ترین فاکنوری که یک برند را از سایر رقبا متمایز می کند داشتن هدف است که به دنبال آن اجرایی کردن وعده هایی است که یک برند به مشتریان می دهد.

چگونه هدف کسب و کار خود را پیدا کنیم؟

سایت Business strategy insider 2 روش را جهت یافتن هدف کسب و کار ارائه داده است که شامل کارکردی و هدفمند بودن آن است. منظور از کارکردی این است که از نظر منطقی و تجاری سازی چه میزان احتمال موفقیت دارد. مفهوم هدفمند بودن به این صورت است هر کاری را با یک هدف خاص انجام می دهند. کسب درآمد برای هر کسب و کاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما در اغلب موارد برندهایی که اهداف بالانر از اهداف مادی از قبیل راحتی مشتریان، زندگی بهتر و … را شامل می شود موفق ترند. نوع هدف برای مشتریان وفادار قابل تحسین است چرا که نشان از متعهد بودن برند می باشد و چه بسا همین نوع هدف شماست که برند شما را با سایر رقبا متمایز تر می کند.
پیشنهاد می کنم برند هایی که برای شما الهام بخش هستند را بررسی کنید و عمیق تر به نیاز ها بنگرید و چرایی کسب و کار مورد نظر را بیابید.

• ثبات (یکپارچگی)

در دنیای امروز یکی از مهم ترین فاکتور ها یکپارچگی است چرا که با انتشار یک پست یا متن اشتباه ممکن است مشتریان را گمراه کنید. نکته ی مهم این است که از صحبت کردن درباره مواردی که هیچ گونه ارتباطی با برند و کسب و کار شما ندارد، خودداری کنید.
پیشنهاد ما این است قبل از منتشر کردن هر پستی سوالات زیر را از خود بپرسید:
عکسی که از فضای کسب و کار منتشر کردید چه فایده ای برای برند شما دارد؟ آیا پیام مورد نظر برند شما را به مخاطب می رساند؟ یکپارچگی است که سبب افزایش مشتریان وفادار می شود.

هیجانات

تحقیقات و آمار نشان می دهد انسان ها در برخی مواقع منطقی عمل نمی کنند و احساساتشان در تصمیم گیری شان دخیل است. برای مثال زمانی که شما وارد فروشگاه های زنجیره ای می شوید تعداد زیادی از اقلامی را خریداری می کنید که اصلا مورد نیاز شما نیستند. شاید برای شما جالب باشد بدانید که حتی میزان دمای فروشگاه روی خرید کردن شما تاثیر دارد. تخفیفات اعمال شده روی کالا ها نیز سبب می شود افراد تعداد زیادی از آن ها را خریداری کنند.
طبق تحقیقات روانشناسی (Roy Baumeister and Mark Leary) انسان درون خود یک نیازی دارند به نام تعلق خاطر. انسان موجودی اجتماعی است و نیاز دارد با دیگران و سایر افراد ارتباط داشته باشد. برای افزایش مشتری و حفظ مشتری فعلی لازم است از محرک های عاطفی استفاده کنید. پس در کسب و کار خود به دنبال محرک عاطفی باشید.

• انعطاف پذیری

در دنیایی زندگی می کنیم که تنها اصل جدایی ناپذیر از آن تغییر است. صاحبان کسب و کار می دانند که باید جهت حفظ کار خویش خود را با هر گونه شرایطی وفق دهند و انعطاف پذیر باشند. یکپارچگی سبب ثبات می شود اما انعطاف پذیری است که سبب به روز ماندن و افزایش مزیت های رقابتی شما می شود.
پیشنهاد ما این است که جهت انعطلف پذیری می توانید تبلیغات جدید، سایت، استفاده از فضای مجازی جهت معرفی محصولات، بازار یابی شبکه ای و … استفاده کنید.

• مشارکت کارکنان

برای شناساندن برند خود به سایرین نیازمند ثبات و یکپارچگی هستیم. اگر کانسپت موضوعات شما طنز است لازم است که کارکنان نیز دارای حس شوخ طبعی باشند و کارکنان باید نحوه ارائه محصولات و خدمات را به خوبی انجام دهند تا حس خوب به مشتریان منتقل شود.

• وفاداری

نکته ای که لازم است به آن توجه کنید این است که اگر شرکت و برند شما مورد توجه بسیاری از مردم است حتما محبت آن ها را پاسخگو باشید و پاداشی برای آن ها در نظر بگیرید چرا که در اغلب موارد مشتریان وفادارند که از شما خرید می کنند و یا حتی سبب شناساندن برند شما به دیگران می باشند.

• آگاهی رقابتی

جهت افزایش مشتریان خود باید مزیت های رقابتی بالا تری داشته باشید. یکی از موارد آگاهی از رقبا است که باعث می شود شما نقاط ضعف و قوت آن ها را بشناسید و برخی از استراتژی های برندسازی را انجام دهید. اگر نقاط ضعف آن ها را برای کسب و کار خود تبدیل به نقاط قوت کنید آن هنگام بیشترین موفقیت از آن شما خواهد بود.

جمع بندی:

در دنیای امروز یکی از عوامل مهم در موفقیت کسب و کار برندسازی است. در این مقاله به معرفی ۷ فاکتور مهم برندسازی پرداختیم که به ترتیب عبارتند از هدفمندی، آگاهی رقابتی، وفاداری مشتریان، مشارکت کارکنان، انعطاف پذیری، هیجانات، ثبات. جهت حفظ مشتریان ثبات لازم است اما جهت آپدیت و به روز بودن انعطاف پذیری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
برندسازی سبب افزایش شناخت دیگران نسبت به عملکرد، خدمات، محصولات و … شرکت شما می شود که در نهایت سبب افزایش در آمد شما می شود.

 

ممکن است به مطالب زیر علاقمند باشید:
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.